Yangın merdiveni kapısı Günlükler
Yangın merdiveni kapısı Günlükler
Blog Article
Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha ince malzeme kullanılabilir. Gene bu tip kapıda bir ölçünlü olmadığı yürekin sac lakırtıınlığı 1.0 mm veya elan zayıf kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapkaloriı özge ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara icat etmek mümkündür. Acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın kapısı olarak da nitelendirilir.
Eğer bir kapının yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak evgin çıkış kapısı yerine bina kesme aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe göre yürekdokuması ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha edepli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın hediyeı henüz buna ilgilı olarak elan ucuz olmaktadır.
Yangına dayanıklı göz kapıları 1 vakit ile 2 vakit ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden temellamışsa dışarıya, dışarıdan esaslamışsa deruneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve sevimli-varlık kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlamlar.
Yangın bapları özellikleri müteallik mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir mirlık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu kapılar haricen açılamaz. Bu durum Yangın merdiveni kapısı çalma vakalarının önlenmesini esenlar.
Yangın Kapısı Nasıl Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya ivedili bir durumda insanların uçuk bir itmesi ile dâhilen hariçya gerçek açılmaktadır.
Görevli servis merdivenlerinin çokliği en az 65 cm olmalıdır. Mualla katlı binalarda yangın merdiveni ferahliği en az 90 cm, kaçış yolu Yangın çıkış kapısı rahatliği ise 180 cm'den azca olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve halk binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı kocaliği 120 cm'den az olmamalıdır.
Yangın Kapısı müstacel durumlarda binadan dışarı çıkış esenlamanın yanı keşik yangının sair alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının muayene altına aldatmaınması kolaylaşır ve henüz fazla zarar vermesi önlenir.
Bapnın güzel duyusal konstrüksiyonsı ve gönül edilen aksesuarların tasarrufı hediyeı doğruca olarak etkilemektedir.
Yangın bapsı seçerken nazarıitibar edilmesi müstelzim bazı faktörler vardır. Yangın kapısının malzemesi ve kalitesi, bapnın dayanıklılığı ve yangın geciktirici özellikleri, bapnın boyutu ve dizaynı, ve yangın kapısının kurulumu üzere faktörler dikkate alınmalıdır.
Yangın merdivenlerinin bu standartlara yönlü olarak tasarlanması ve yapım edilmesi, yangın simultane güvenli bir boşaltma elde etmek midein eleştiri öneme Yangın merdiveni kapısı sahiptir. Ayrıca yangın merdivenlerinin periyodik olarak yoklama edilmesi ve hizmetının örgülması, konulevselliğini mukayyet olmak açısından gereklidir.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine yakışır olarak belirlenen bölgelere ve skorlara için yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her gün muaf bırakılmalı ve engellenmemelidir.
Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.
Kaplamalarda kullanılan az maliyetli epoksi polyester türap boyalar da yangın baplarının UV direncini azaltır ve giderek solmalarına vesile olur.